Comisia de buget, finante a Senatului a dat aviz negativ Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind amanarea majorarii salariilor profesorilor, noua dintre cei unsprezece membri ai Comisiei fiind impotriva ordonantei, a declarat miercuri pentru NewsIn, presedintele Comisiei, Paul Pacuraru, anunta NewsIn

"Eu am votat in favoarea ordonantei si s-a abtinut UDMR-ul, iar restul a votat impotriva", a declarat miercuri pentru NewsIn Paul Pacuraru.

Paul Pacuraru a mai precizat ca aceasta decizie a Comisiei de buget, finante nu a fost luata in cadrul unei sedinte, ci in urma unor consultari telefonice cu toti membrii Comisiei. "Eu am tinut ca toti sa fie contactati telefonic. Asa e corect. In fond, ne cunoastem si fiecare senator va putea confirma in plen pozitia pe care a avut-o", a mai precizat Pacuraru.
Ordonanta de amanare a majorarii cu 50% a salariilor profesorilor a primit marti, in unanimitate, raport de respingere din partea Comisiei de invatamant a Senatului. Cvorumul de sedinta a fost asigurat de cei sase senatori prezenti: Irinel Popescu, Ivan Cismaru, Dan Sabau, Alexandru Athanasiu, Ion Solcanu si Anghel Iordanescu.
Totodata, Comisia juridica a Senatului nu a reusit marti sa dea un aviz cu privire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind amanarea majorarii salariilor profesorilor, pentru ca votul a fost la egalitate, la sedinta comisiei fiind prezenti sase senatori.

"Nu am reusit sa dam un aviz pentru ca votul a fost la egalitate, au fost trei voturi in favoarea ordonantei, trei voturi impotriva", a declarat marti presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai. Aceasta a mai precizat ca in Regulament nu mai exista prevederea conform carei presedintele comisiei poate decide in caz de egalitate, ca atare, comisia juridica va inainta un raport ce va contine ambele pozitii ale celor prezenti la sedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.