Ordonanta de amanare a cresterii salariilor cu 50% pentru profesori a fost respinsa de Comisia de invatamant a Senatului, a anuntat presedintele acestui for Irinel Popescu, relateaza NewsIn.

Ordonanta a primit raport de respingere din partea celor sase senatori prezenti la sedinta: Irinel Popescu, Ivan Cismaru, Dan Sabau, Alexandru Athanasiu, Ion Solcanu si Anghel Iordanescu.

Parlamentul se va reuni luni, 10 noiembrie, in sedinta comuna pentru a dezbate Ordonanta de Urgenta a Guvernului de amanare a termenului de majorare a salarilor profesorilor, a anuntat marti viceliderul grupului parlamentar PSD Alexandru Athanasiu.

Inainte de a fi dezbatuta in plenul reunit al Camerelor, ordonanta trebuie sa fie discutata de comisiile de invatamant si de munca, care au la dispozitie trei zile pentru a formula raportul, fiind vorba despre o ordonanta de urgenta. De asemenea au fost solicitate avize si din partea comisiilor de buget, finante si juridica.

Guvernul a amanat intrarea in vigoare a cresterilor cu 50% a salariilor cadrelor didactice pana in aprilie 2009, conditionat de o noua lege unitara a salarizarii personalului bugetar, dar si de indeplinirea criteriilor de performanta a actului de invatamant, potrivit textului OUG publicat saptamana trecuta in MO.

Potrivit articolului 2 din OUG, valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din invatamant, stabilit prin Legea de aprobare a OUG 15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant „se va aplica incepand cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2009, in conditiile prevazute de legea unitara de salarizare a personalului din sectorul bugetar si tinand seama de gradul de indeplinire a criteriilor de performanta, de cresterea competitivitatii si calitatii actului de invatamant”.

In continuare, se adauga articolul care prevede ca „valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din invatamant, aplicabila in perioada ianuarie - martie 2009 inclusiv, se va stabili prin actele normative care vor reglementa cresterile salariale ce se acorda in anul 2009 personalului din sectorul bugetar”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.