Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat, marti, propunerea presedintelui Bogdan Olteanu, ca pe ordinea de zi sa fie trecut si proiectul de Lege a lustratiei, desi acesta nu are inca intocmit raportul comisiei juridice.
Olteanu a propus introducerea pe ordinea de zi a doua proiecte fara raport: cel privind lustratia si pe cel referitor la interzicerea cianurilor in minerit. " In ce priveste proiectul Legii lustratiei, discutarea lui fara raport si supunerea sa la vot a fost adoptata cu majoritatea comitetului liderilor grupurilor parlamentare si proiectul se va regasi pe ordinea de zi de astazi. Din pacate, in ce priveste interzicerea folosirii cianurilor in minerit nu s-a constituit o majoritate al nivelul comitetului liderilor si proiectul va ramane la comisia de specialitate. Urmeaza ca in sedinta de astazi, alaturi de trei directive europene, urmeaza sa dezbatem si sa supunem votului proiectul Legii lustratiei", a declarat Bogdan Olteanu la finele sedintei de marti a Biroului Permanent.

Introducerea pe ordinea de zi a Legii lustratiei a fost posibila in pofida opozitiei reprezentantilor PSD in Biroul Permanent. In schimb, social-demoratii au avut sprijinul democrat-liberalilor si au reusit sa impiedice dezbaterea si votul pe proiectul referitor la interzicerea utilizarii cianurilor. Legea lustratiei urmeaza sa fie dezbatuta in cadrul plenului Camerei ce va urma sedintei plenurilor reunite de astazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.