Guvernul nu a reusit sa convinga Federatia "Spiru Haret" sa renunte la proteste, in urma discutiilor purtate luni, la liceul "Virgil Madgearu" din Capitala, la care au participat premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Educatiei, Anton Anton, si liderii federatiei.

"Premierul ne-a dat o lectie de economie politica si sociala, dar este clar ca suntem pe pozitii ireconciliabile. Nu acceptam sa negociem o lege si nu vrem cresteri etapizate ale salariilor. In aceste conditii , vom continua protestele alaturi de celelalte federatii, pana la greva generala pe termen nelimintat", a declarat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Liderii Federatiei "Spiru Haret" asteapta ca parlamentul sa anuleze ordonanta de guvern ce amana majorarea salariilor cadrelor didactice. Daca ordonanta nu va fi anulata, cadrele didactice vor relua greva de avertisment, urmand ca, pe 18 noiembrie, sa intre in greva generala.

"Legea majorarii salariilor este o aberatie politica si realitatile economice vor confirma asta. Romania va trai si dupa alegeri si cel mai normal ar fi ca o lege a salarizarii sa intre in sarcina viitorului guvern. Astfel de probleme nu se pot rezolva prin greva, ci prin dialog", a declarat premierul Tariceanu, dupa intalnirea cu liderii Federatiei "Spiru Haret".

Luni, 70.000 de cadre didactice, afiliate la Federatia "Spiru Haret", au intrat in greva de avertisment de o zi, protestand astfel fata de hotararea guvernului de a amana punerea in aplicare a legii de majorare a salariilor. Pe 10 noiembrie, vor face greva de avertisment cadrele didactice afiliate la alte trei federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.