Proiectul bugetului de stat pentru anul 2009 a fost primit la Camera Deputatilor, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, informand ca raportul trebuie intocmit de Legislativ pana pe 20 decembrie.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor, in sedinta birourilor permanente reunite ale celor doua Camere de marti, 4 noiembrie, se va alcatui si calendarul termenelor privind dezbaterea proiectului de Buget. Cat priveste traseul bugetului in Camera, acesta va fi distribuit in zilele urmatoare deputatilor, care au ca termen data de 20 noiembrie pentru finalizarea studiului individual, urmand ca dupa aceasta data sa propuna amendamente la proiectul de Buget in vederea intocmirii raportului final.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, precizeaza ca data de 20 decembrie reprezinta termenul pentru prezentarea raportului final in ceea ce priveste proiectul de buget. “Este datoria viitorului Executiv sa-si puna amprenta politica pe viitorul Buget de Stat. (...) Viitorul Executiv este cel care trebuie sa-si stabileasca prioritatile pentru anul 2009”, mai arata Olteanu.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta bugetul de stat pe anul viitor, intr-o formula ce nu include alocari pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%, amanata pentru aprilie 2009.

In acelasi timp, Executivul a decis sa plafoneze cheltuielile pentru 65 de ordonatori principali de credite, printre care Cancelaria primului-ministru, Administratia Prezidentiala si Curtea de Conturi, fondurile economisite fiind directionate pentru combaterea efectelor secetei, pentru termoficare si pentru acordarea asistentei juridice gratuite persoanelor cu venituri reduse.

"Se impune un buget mai strans, dar sigur ca actualul buget va putea fi dezbatut de viitorul Parlament si amendat in functie de vointa viitoarei majoritati. Responsabilitatea noastra a fost de a prezenta un proiect de buget moderat", a declarat premierul Tariceanu, la finalul sedintei de marti a Executivului.

Premierul a spus ca a plafonat cheltuielile administrative la Cancelaria Primului-Ministru, AVAS, Autoritatea Electorala Permanenta, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurentei, Administratia Prezidentiala, CNSAS, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Agentia de Resurse Minerale, Curtea de Conturi, CNA. Aceste institutii nu vor mai putea achizitiona autoturisme si sedii noi in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.