Presedintele Senatului Ilie Sarbu (PSD) a declarat, luni, ca cererea presedintelui PD-L,Emil Boc ca ordonanta privind salariile profesorilor sa fie respinsa pana la finele saptamanii nu este realista, iar un primar nu poate da ordine Senatului.

"Cererea nu este realista. Boc nu traieste in lumea reala. El vine cu avionul de la Cluj si ramane cu capul in nori", a declarat Sarbu pentru NewsIn. El a afirmat ca este imposibila convocarea pentru luni a Biroului Permanent, deoarece "ar fi nevoie de un supersonic" pentru a-i aduna din tara pe toti membrii conducerii Senatului.

Sarbu a spus ca singura varianta posibila este aceea pe care a stabilit-o initial, prin convocarea pentru marti a Biroului Permanent si dezbaterea in plen a OUG prin care majorarea salariilor a fost amanata pentru aprilie 2009 in ziua de 10 noiembrie, cand este programata si dezbaterea motiunii de cenzura. Acest program a fost deja afisat pe site-ul Senatului.

"Dorinta de a iesi in public sa spuna ca PD-L rezolva problema le-a intunecat mintea. Ei nu se uita ca nu se poate", a spus Ilie Sarbu despre decizia adoptata de liderii democrat-liberali. "Apoi, primarul de Cluj nu poate da ordine Senatului. Este mult prea mic in aceasta ierarhie", a conchis Ilie Sarbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.