Prima masura pe care PD-L o va lua dupa 1 decembrie, daca va forma Guvernul, va fi aceea de a aplica majorarea salariilor profesorilor si a altor categorii sociale - medici si functionari, a anuntat luni liderul partidului Emil Boc.

"PD-L ramane consecvent cu legea majorarii salariilor profesorilor si, daca PNL si PSD se vor opune acestei legi, prima masura pe care guvernul PD-L o va lua dupa 1 decembrie va fi aceea de a aplica majorarea salariilor profesorilor, dupa cum va avea de altfel grija sa majoreze salariile si altor categorii sociale precum cei din domeniul sanatatii, functionarilor publici din administratie", a declarat luni, dupa sedinta conducerii democrat-liberale, liderul partidului Emil Boc. El a preluat argumentele enuntate la sfarsitul saptamanii trecute de presedintele Basescu, potrivit carora majorarile vor fi posibile numai daca domeniile se vor reforma. "Cu o singura conditie (n.r. - majorarea): risipa eliminata si reforma facuta. Asa se vor da bani sub guvernarea PD-L", a spus luni Emil Boc.

Liderul PD-L a reluat luni si criticile formulate la adresa premierului Tariceanu, despre care a spus din nou ca "sfideaza in maniera dictatoriala legile tarii, Parlamentul, Curtea Constitutionala, institutia prezidentiala". Boc a declarat ca seful Executivului face o "incercare disperata de a explica ca nu sunt bani". "N-a stiut Tariceanu in momentul in care a dat salarii de 30-40 de mii de euro functionarilor din agentiile din subordine? N-a stiut ca nu sunt bani? A stiut, dar l-a durut in cot. N-a stiut Tariceanu cat costa un Logan? A stiut, dar l-a durut in cot", a ctiticat Boc.

Seful statului a declarat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca legea pentru majorarea salariilor profesorilor va fi aplicata imediat de urmatorul guvern al Romaniei si va desemna doar un premier care isi asuma public acest lucru. Traian Basescu a conditionat masurile enuntate de garantarea reformei sistemului educational.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.