Liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat duminica, la Rm. Valcea, ca presedintele Traian Basescu s-a referit, probabil, la Theodor Stolojan cand a declarat ca nu va putea spera sa devina premier cel care stie ca a participat la o discutie cu magnati despre infiintarea Companiei Energetice Nationale, anunta NewsIn

"Probabil ca s-a referit la Theodor Stolojan. El este singurul care are legaturi cu mogulii din energie. In ceea ce ma priveste, nu m-am simtit vizat, deoarece nu am participat la astfel de discutii", a declarat Geoana corespondentului NewsIn.
Liderul PSD a mai spus ca este surprins de faptul ca presedintele reactioneaza abia acum in legatura cu marea companie energetica integrata. "Ma surprinde ca Traian Basescu nu a vorbit niciodata pana acum de aceasta companie. Eu am fost singurul care a facut acest lucru", a adaugat Mircea Geoana.

Geoana a fost prezent la Ramnicu Valcea cu ocazia lansarii oficiale a candidatilor pentru cele noua colegii uninominale la alegerile din noiembrie.
Vineri, presedintele Traian Basescu a spus - intr-un interviu la RRA - ca va anunta decizia sa cu privire la cel care va ocupa functia de premier in viitorul Guvern "la momentul legal", in acest moment optiunile fiind deschise. "Este posibil sa nominalizez pe unul dintre cei trei, cum este foarte posibil sa nu-l nominalizez pe niciunul dintre cei trei care s-au anuntat a fi viitori prim-ministri ai Guvernului Romaniei, pentru ca este o chestiune de responsabilitate pe care o voi analiza, am deja analizele mele care vor merge continuu in perioada campaniei", a spus presedintele.

Basescu a atentionat insa ca cei trei pretendenti la fotoliul de sef al Executivului trebuie sa stie ca "sunt lucruri publice si lucruri nepublice", iar un om care a participat la o discutie cu oameni de afaceri in care s-a stabilit, in afara cadrului institutional, formarea marii companii energetice, nu poate pretinde sa devina premier. "Deci, daca este vreunul dintre cei trei candidati care stie ca a participat la astfel de discutii impreuna cu importanti magnati, moguli, cum vreti sa le spuneti, sa-si ia gandul de la posibilitatea de a deveni prim-ministru al Romaniei, cum trebuie sa fim convinsi ca nu voi accepta niciodata ca marile decizii in tara asta sa se ia in afara cadrului institutional", a avertizat seful statului. Presedintele nu a nominalizat niciun participant la reuniunea pe care a dezvaluit-o la RRA.

In privinta CEN, decizia premierului Tariceanu a fost criticata de liderul PSD, Mircea Geoana, pe vremea in care aceasta era doar o intentie a Cabinetului. La acea vreme, PSD, prin Mircea Geoana, a amenintat Guvernul cu o motiune de cenzura, iar formatiunea sa cu atacarea acestui demers in contencios adminisitrativ. In data de 21 octombrie, Geoana a declarat ca partidul sau, alaturi de PC, intentioneaza sa atace la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta privind crearea companiei de energie.

Cei trei politicieni care si-au anuntat intentia de a deveni premier sunt, din partea PD-L, Theodor Stolojan, din partea PNL - Calin Popescu Tariceanu -, iar PSD si PC il sustin pentru aceasta functie pe Mircea Geoana.

Intrebat, vineri, de ziaristi, daca se afla printre participantii la discutiile la care seful statului a facut referire, premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca discutiile la care s-a referit presedintele Basescu, la care s-ar fi stabilit, impreuna cu moguli infiintarea Companiei Energetice Nationale, fac parte din seria maririi de 4,4 ori a salariilor angajatilor ANL, despre care seful statului a spus ca a facut o eroare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.