Presedintele Basescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca pe termen lung Romania nu are sanse sa evolueze pozitiv fara reforme consistente in educatie, sanatate si stimulare a natalitatii, domenii care, in opinia sa, in prezent descriu o realitate negativa, care poate fi corectata.

"Nu avem alta solutie decat ca, in cel mai scurt timp, sa facem o prioritate din educatie, sanatate, reforma administratiei si sa stimulam cresterea natalitatii", a spus seful statului intr-o conferinta de presa la care a anuntat ca doreste sa discute cu ziaristii despre viitorul pe termen lung al tarii.

Traian Basescu a mai spus ca realitatea actualei Romanii nu are un parcurs pozitiv, de vreme ce functionarii sunt predispusi la coruptie, iar medicii si profesorii sunt prost platiti. De asemenea, seful statului a mai spus ca scaderea din ultima vreme a natalitatii ar putea afecta ceea ce el a numit "fibra natiunii". Perioada de dezvoltare a tarii la care s-a referit presedintele a fost 2010-2020. La preluarea mandatului de sef al statului, Traian Basescu si-a definit ca prioritati reforma administratiei, educatia si sanatatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.