Documentul poarta semnaturile parlamentarilor PD-L, dar si semnaturi ale unor parlamentari PSD, PC si PRM.

Motiunea de cenzura incepe cu solicitarea votului pentru retragerea increderii cu care a fost investit Guvernul Tariceanu II, "care a sfidat o lege votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, ignora drepturile cetatenilor acestei tari si genereaza o criza sociala de proportii".

Motiunea reaminteste ca legea majorarii salariilor a fost votata in unanimitate si sustine ca aceasta nu constituie o pomana electorala, ci reprezinta "o forma de reparatie morala si financiara acordata uneia din cele mai importante categorii profesionale din Romania".

PD-L-istii sustin, prin intermediul motiunii, ca "alocarile bugetare date de Guvern in urma cu cateva zile pentru judetele conduse de PNL si PSD, si mai ales pentru colegiile in care candideaza sefii acestor partide, inclusiv premierul Tariceanu si Mircea Geoana, sunt de trei ori mai mari decat majorarea cu 50% a salariilor profesorilor".

Citeste si:

Prin aceasta motiune de cenzura, depusa astazi la Senat, PD-L cere demiterea Guvernului Tariceanu pentru ca "a incalcat in mod flagrant regulile constitutionale".

"Noi cerem ca Guvernul Tariceanu sa fie demis. In primul rand pentru ca a mintit si minte in continuare. In al doilea rand, pentru ca sfideaza institutia suveranitatii nationale – Parlamentul Romaniei. Si in al treilea rand, pentru ca isi acopera minciunile incearca sa invrajbeasca diverse categorii sociale".

In incheierea motiunii, PD-L cere parlamentarilor sa se alature initiativei lor pentru retragerea increderii acordate Guvernului Tariceanu.