Plenul Senatului a adoptat miercuri, cu o singura abtinere, bugetul pentru anul viitor, care prevede o reducere fata de propunerea initiala determinata de eliminarea achizitiilor de autoturisme pentru circumscriptii, transmite NewsIn.

Reducerea bugetului a fost anuntata initial la sedinta Biroului Permanant de miercuri dimineata de catre proaspatul presedinte al Senatului, Ilie Sarbu. Acesta a precizat ca "cele 140 de autoturisme au cazut din buget", la fel ca si cele "150 de unitati de calcul" prevazute. Cat priveste cheltuielile de personal, el a mentionat doar ca, avand in vedere conditiile "de criza", si anul viitor este de asteptat sa fie blocate posturile.

La randul sau, secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a precizat ca bugetul s-a redus fata de forma retrimisa de plen catre conducerea Senatului cu 90 de milioane de lei. Bugetul va fi astfel de 146.439 mii lei, fata de suma initiala de aproximativ 153 de milioane de lei.

Pentru Institutul Revolutiei Romane din decembrie 1989 s-au alocat 2280 mii lei, fundamentarea acestei sume luand in calcul si faptul ca in 2009 se vor implini 20 de ani de la acele evenimente.

In plenul Senatului, presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila, a precizat ca majorarea bugetului cu 13,14% fata de 2008 este determinata de cheltuielile pentru intretinerea Palatului Parlamentului. Liderul PRM, Gheorghe Funar a cerut sa se transmita o nota Guvernului, ca sa nu-si mai permita sa incalce legea si sa respecte bugetul votat de Parlament. Peremistul Ioan Naslau a remarcat ca soferii si femeile de serviciu de la Senat "au salarii mici", insa i s-a raspuns de catre Taracila ca exista legi pentru diversele categorii de personal care reglementeaza astfel de chestiuni.

Printre investitiile cuprinse in acest buget sunt prevazute cumpararea a 15 aparate de purificare a aerului, la suma de 150.000 de lei, precum si a unui echipament complex de filtrare, climatizare si ventilare a aerului in valoare de 250.000 de lei. Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a explicat ca senatorii s-au plans de slaba calitate a aerului si de mirosurile neplacute de la subsol, care se simt in sala de plen.

Senatul intentioneaza si achizitionarea unei aplicatii integrate "Management Economic, Logistic, Resurse Umane" pentru suma de 800.000 de lei. Vasiliu a mai mentionat ca se vor cumpara si telefoane mobile noi, deoarece cele detinute in prezent au o vechime de peste sapte ani.

Pentru cheltuielile de personal sunt alocate 92.344.000 de lei, iar pentru bunuri si servicii au fost prevazute 32.956.000. Deplasarilor interne, detasarilor si transferurilor au fost alocate 10.380.000 de lei, iar deplasarilor in strainatate - 4.000.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.