Guvernul Tariceanu a alocat peste 400.000 de euro pentru construirea unui locas de cult in cartierul rezidential ridicat de deputatul PNL Relu Fenechiu la marginea Iasiului.

Celebra hotarare de guvern prin care PNL si PSD si-au adjudecat partea leului din cele doua miliarde impartite in scopuri electorale de Executiv contine in anexe alocarea a 500.000 de lei noi (5 miliarde de lei vechi) pentru construirea Bisericii Sf. Ioan Botezatorul din cartierul de vile Ioan C. Bratianu, ridicat de Relu Fenechiu pe colina Buciumului. Banii reprezinta, de fapt, a treia transa destinata aceluiasi obiectiv. Cu doar sase luni in urma, in martie, acelasi Guvern liberal oferea, sub semnatura premierului Tariceanu, a ministrului Finantelor, Varujan Vosganian (senator de Iasi), si a ministrului de Internelor, Cristian David (cunoscut drept omul lui Fenechiu), aceeasi suma de 500.000 de lei.

Cu alte sase luni in urma, in 26 septembrie 2007, biserica lui Fenechiu primea, prin Hotararea de Guvern numarul 1.148, alti 500.000 de lei. In total, guvernul Tariceanu a sponsorizat biserica baronului PNL cu 1.500.000 de lei, adica peste 400.000 de euro. Locasul de cult se ridica pe un teren de 3.000 de metri patrati donati de Relu Fenechiu catre Biserica din suprafata ansamblului rezidential.

Vicepresedintele PNL sustine insa ca nu a intervenit nicaieri pentru a obtine vreun leu pentru biserica din cartierul sau de vile. „In primul rand, biserica nu se mai afla in cartier, dupa ce am donat terenul. In aceea zona sunt cateva mii de familii, doar 60 sunt in cartierul Bratianu. E o zona fara biserici. Din momentul in care am dat acel teren de 3.000 de metri, solicitarile pentru bani pentru biserica au fost facute de Mitropolie. Eu nu aveam in ce postura sa cer asemenea bani. Restul e scandal si nu mai am nimic de comentat pe aceasta tema”, a declarat Fenechiu, nu inainte de a nega ca ridicarea unui locas de cult ar creste interesul clientilor in zona. „Mai am foarte putine case de dat in cartier, deci nu se pune problema asa”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.