Guvernul a decis marti plafonarea cheltuielilor la mai multe institutii publice, fondurile economisite fiind directionate pentru combaterea efectelor secetei, pentru termoficare si pentru acordarea asistentei juridice gratuite persoanelor cu venituri reduse, anunta NewsIn

"Se impune un buget mai strans, dar sigur ca actualul buget va putea fi dezbatut de viitorul Parlament si amendat in functie de vointa viitoarei majoritati. Responsabilitatea noastra a fost de a prezenta un proiect de buget moderat", a declarat premierul Tariceanu, la finalul sedintei de marti a Executivului.

Premierul a spus ca a plafonat cheltuielile administrative la Cancelaria Primului-Ministru, AVAS, Autoritatea Electorala Permanenta, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurentei, Administratia Prezidentiala, CNSAS, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Agentia de Resurse Minerale, Curtea de Conturi, CNA. Aceste institutii nu vor mai putea achizitiona autoturisme si sedii noi in 2009.

Cea mai mare parte a banilor astfel economisiti au fost alocati Ministerului Agriculturii - 500 de milioane de lei - pentru programul de combatere a efectelor secetei, 200 de milioane au fost alocate Ministerului de Interne pentru termoficare, iar Ministerul de Externe va primi 57 de milioane de lei pentru asigurarea functionarii noilor consulate deschise in Spania si Italia.

Ministerului Justitiei i-a fost alocata suma de 122 de milioane de lei pentru acordarea asistentei juridice persoanelor cu venituri reduse.

Tariceanu a precizat ca bugetele ministerelor Sanatatii, Educatiei, Mediului si sumele alocate pentru infrastructura nu au fost afectate de decizia de plafonare a cheltuielilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.