Aproximativ 250 de primari, viceprimari, secretari de primarii si consilieri locali ai PD-L au pichetat, marti, Prefectura Arad, acuzand Guvernul ca a alocat judetului prea putini bani la ultima rectificare bugetara, iar unele localitati nu au primit fonduri, trasnmite corespodnentul NewsIn.

Participantii la protest au purtat lozinci cu mesaje la adresa Guvernului. „Banii Aradului sa ramana la aradeni“, „Vrem continuarea investitiilor“, „Respect pentru Arad“, „Nu Loganuri cu 70.000 euro“, „Bani pentru drumuri“, „Fonduri pentru administratiile locale“, au fost cateva din mesajele inscriptionate pe pancartele purtate de cei care au participat la protest.

Primarii si viceprimarii PD-L au acuzat Guvernul ca aloca fonduri pentru investitii in localitatile pe care le conduc, iar o parte dintre proiecte sunt in pericol de a nu mai fi finalizate, din lipsa finantarii. La actiunea de marti au participat si o parte dintre liderii locali ai PD-L Arad, care au spus ca ii sustin pe primary in demersul lor de a obtine bani de la Guvern pentru investitii.

Primarii si viceprimarii au sustinut ca protestul nu este unul politic, ci unul prin care sa atraga atentia guvernantilor ca Aradul nu primesete bani pentru investitii. O delegatie a protestatarilor, din care au facut parte presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean Arad, presedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, precum si primari si viceprimari PD-L a fost primita de prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, care a preluat o lista cu revendicarile protestatarilor.

Eu ma bucur ca suntenti aici. Din punctul meu de vedere ca prefect si ca om care stau in Arad, am avut impresia ca am intrat pe postul tv Al Jazeera, postu ala care transmite cu talibanii, cand am vazut la televizor, protestul cu sicrie organizat zilele trecute. Primarul Gheorghe Falca, el lidero maximo, era pe post de cioclu sef. Mai ales ca se apropie campania electorala as dori decenta, pentru ca nu putem cobori nivelul la stachete chiar asa de jos. Eu am inteles demersurile pe care dumneavoastra le faceti azi aici, iar documentele dumneavoastra le vom trimite Guvernului“, a declarat Gavril Popescu.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a facut o prezentare a sumelor primite de judetul pe care il conduce, la ultima rectificare bugetara. „Aceasta rectificare arunca judetul Arad pe locul 41. Suma pe care au primit-o unele comune reprezinta foarte putin in comparatie cu ce au primit alte judete“, a afirmat Iotcu. Acesta a mai spus ca pentru cadrele didactice din judet nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor pentru lunile noiembrie si decembrie.

Protestul primarilor, viceprimarilor, secretarilor de primarii si consilierilor locali ai PD-L au luat sfarsit dupa o ora, fara a se inregistrate evenimente deosebite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.