Ciuca a declarat ca partidul sau isi propune sa modifice Constitutia astfel incat un ministru sa nu mai poata fi concomitent si parlamentar. "Noi nu credem in oamenii-orchestra: in cel care este un bun ministru, care este un bun membru intr-un Consiliu de Administratie si un bun membru al unei comisii de privatizare. Timpul nu-i permite acest lucru", a spus purtatorul de cuvant al PC.

El a precizat ca un nou regim al incompatibilitatilor poate contribui la eliminarea unor situatii jenante, precum lipsa cvorumului datorata faptului ca o parte dintre parlamentari se afla la Guvern. Ciuca a afirmat ca initiativa a fost provocata de situatia in care s-a aflat fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei care s-a opus cresterii salariilor profesorilor in calitate de ministru, dar a votat pentru majorare in calitate de parlamentar. "Acestea sunt niste situatii ciudate, iar incompatibilitatea intre calitatea de ministru si cea de parlamentar trebuie inscrisa in Constitutie. Ne intereseaza sa rezolvam problemele unui sistem gaunos", a afirmat conservatorul.

Ciuca mizeaza si pe sprijinul aliatilor din PSD, astfel incat cele doua partide sa sustina un proiect comun in ceea ce priveste problema revizuirii Constitutiei. "Va fi cu siguranta o sustinere comuna. Noi am mai avut initiative comune, cum ar fi aceea a maririi valorii punctului de pensie pentru grupele I si II de munca. A fost o initiativa a PC, dar si una a colegului Dan Nica de la PSD, iar pana la urma legea a fost adoptata de Parlament", a conchis deputatul conservator.