Premierul Tariceanu a declarat astazi ca politicienii care sustin majorarea salariilor bugetarilor dau dovada de "iresponsabilitate incredibila" si sunt interesati doar de castigurile electorale imediate, comparandu-i cu pasagerii de pe Titanic care nu au aflat ca vaporul a fost lovit de un iceberg, potrivit NewsIn.
"Cred ca in acest moment ar fi fost foarte important ca la nivelul clasei politice in Romania sa vedem o atitudine de responsabilitate. Ce vedem astazi? O iresponsabilitate incredibila, numai orientare catre alegeri, catre castiguri imediate electorale, disponibilitatea unor politicieni de a arunca cu bani in stanga si in dreapta. (...) Dupa noi potopul!", a declarat Tariceanu la un seminar.

Premierul a afirmat ca, in opinia sa, este condamnabil si ca asociatiile profesionale nu iau atitudine.

Seful Executivului spune ca, pentru el ca prim-ministru, ar fi fost foarte simplu din punct de vedere politic sa acorde majorari salariale pentru toate categoriile de bugetari. "Eu am nevoie de voturi si partidul meu are nevoie de voturi. Si cu toate acestea am spus <nu!>. Este o masura iresponsabila, chiar criminala, pentru economia romanesca in acest moment", a spus el.

Tariceanu a amintit decizia Guvernului de a ingheta cheltuielile institutiilor publice din administratie la nivelul anului 2008 si de a majora "moderat" salariile anul viitor.

"Imaginati-va ca economia globala este Titanicul care s-a lovit de iceberg. Si unii au inceput, la etajele inferioare, sa fie cu apa pana aici, iar sus, la etajele doi-trei, canta muzica. Si aia la care canta muzica sunt aici, prin Romania si nu au auzit ca Titanicul s-a lovit de un iceberg!", a declarat premierul.

Guvernul urmeaza sa decida marti cum va contracara efectele deciziei de promulgare a legii privind majorarile salariale pentru profesori, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca se opune ferm acestor cresteri salariale.

PNL a decis luni sa mandateze Guvernul sa nu accepte nicio majorare salariala care nu are justificare economica, urmand ca Executivul sa gaseasca solutia juridica cea mai potrivita pentru a promova o astfel de masura. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a admis ca premierul Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintii liberali au discutat variantele de urmat, dar a adaugat ca decizia va fi luata dupa publicarea Legii in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.