PD-L l-a acuzat luni, prin vocea liderului Emil Boc, pe presedintele Camerei Deputatilor ca "blocheaza deliberat" discutarea Legii lustratiei si i-a cerut "imperativ" lui Bogdan Olteanu sa includa initiativa pe ordinea de zi.

"Bogdan Olteanu in mod deliberat blocheaza discutarea acestei legi (n.r. - a lustratiei)", a sustinut luni liderul PD-L, Emil Boc. El l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor ca "minte" atunci cand declara ca parlamentarii democrat-liberali au fost impotriva introducerii pe ordinea de zi a acestei legi." Ii cerem imperativ sa puna in discutie acest proiect de lege care face parte din pachetul general de asanare a clasei politice din Romania alaturi de votul uninominal", a solicitat Emil Boc.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca a propus, in sedinta de plen din 13 octombrie, introducerea pe ordinea de zi a legii lustratiei, insa deputatii PSD si PD-L au fost cei care s-au opus.

Sorin Iliesiu, vicepresedinte al Aliantei Civice si membru PNL din 2001, i-a transmis, saptamana trecuta, o scrisoare deschisa presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, in care il anunta ca isi da demisia din partid si il acuza pe Bogdan Olteanu ca "a impiedicat programatic adoptarea lustratiei anticomuniste".

Proiectul de lege al lustratiei are la baza Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara si prevede ca, timp de zece ani de la adoptarea actului normativ, toti cei care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al partidului comunist sunt exclusi din orice functie publica.

PNL si in special presedintele Camerei Deputatilor au anuntat, la inceputul fiecarui nou an legislativ, ca sustin cu prioritate adoptarea legii lustratiei, insa demersul a ramas pana in prezent fara finalitate. Bogdan Olteanu a mentionat lustratia, ca si adoptarea legii anticianuri, o alta initiativa care nu trece de Camera, printre proiectele pentru care a militat in cei patru ani de parlamentar, realizari cu care se va prezenta in campanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.