Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat luni, pentru NewsIn, ca Legea care prevede marirea salariilor cadrelor didactice este trimisa Monitorului Oficial si ar urma sa fie publicata in cursul zilei de luni sau, cel mai tarziu,marti,dupa ce FEN l-a somat sa publice grabnic legea.

"Este trimisa la Monitorul Oficial", a precizat Olteanu, care a explicat ca, imediat ce vor fi terminate procedurile la care sunt supuse toate actele normative, va fi publicata de MOf. "Azi, cel mai tarziu maine", a estimat presedintele Camerei Deputatilor, precizand ca a primit Legea de la Presedintie in cursul dupa-amiezei de vineri.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa trimita "in regim de urgenta" spre publicarea in Monitorul Oficial a Legii referitoare la cresterea salariilor profesorilor, avertizandu-l pe liderul Camerei ca s-ar putea incadra la infractiuni.

Catalin Croitoru, presedintele FEN, i-a transmis presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare in care ii solicita "sa trimita in regim de urgenta spre publicare in Monitorul Oficial" Legea de aprobare a Ordonantei Guvernului 15/2008, privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant.

In opinia sindicalistilor din invatamant, "orice intarziere aduce prejudicii majore intregului personal didactic, care trebuie sa primeasca salariul pentru luna octombrie si care nu poate fi calculat conform grilei actuale de salarizare".

FEN considera ca "orice amanare a transmiterii legii spre Monitorul Oficial se incadreaza in politica Guvernului PNL de incalcare sistematica a legilor si de sfidare a institutiilor fundamentale ale statului de drept". "Va reamintim, domnule presedinte - se mai arata in scrisoarea liderilor FEN adresata presedintelui deputatilor, Bogdan Olteanu -, ca aceasta lege a fost aprobata in unanimitate de deputati, inclusiv de deputatii PNL, avizata favorabil de Curtea Constitutionala si promulgata de seful statului". "Va facem cunoscut ca neindeplinirea sarcinilor de serviciu, printre care se numara si aceea de transmitere spre publicare a legilor, constituie infractiune si se pedepseste in conformitate cu Codul Penal. Va somam sa renuntati macar acum la practicile de tergiversare cu care ne-a obisnuit Guvernul PNL si sa va indepliniti indatoririle de serviciu", se mai arata in documentul citat.

Legea de crestere a salariilor profesorilor ar urma sa intre in vigoare la trei zile dupa publicarea in Monitorul Oficial. Legea a fost promulgata de presedintele Basescu vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.