Liderul PD-L, Emil Boc, a informat luni ca partidul nu-si va nominaliza niciun candidat pentru presedintia Senatului si nu va participa la vot, pe care l-a caracterizat drept "o forma de santaj reciproc dintre PNL si PSD".

"Nu. PD-L nu va mai participa sub nicio forma la santajul reciproc dintre PNL si PSD. Sa-si imparta functiile, asa cum isi impart in ultimii doi ani ciolanele si banii publici. PD-L nu va depune si nu va participa la niciun fel de vot alaturi de PNL si PSD. Nu participam la vot", a declarat luni presedintele PD-L, Emil Boc, la intrebarea daca democrat-liberalii isi vor nominaliza un candidat la presedintia Senatului.

Presedintia Senatului a ramas vacanta dupa alegerea lui Nicolae Vacaroiu ca presedinte al Curtii de Conturi. Potrivit regulamentului, presedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt inscrise, in ordinea descrescatoare a marimii grupului parlamentar, numele si prenumele tuturor candidatilor propusi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singura propunere. Este declarat ales presedinte al Senatului candidatul care a intrunit, la primul tur de scrutin, votul majoritatii senatorilor.

Social-democratul Doru Ioan Taracila indeplineste momentan functia de presedinte interimar al Senatului pana la alegerea unui nou lider al acestei institutii.

Functia de presedinte al Senatului ar avea acoperire numai pe perioada campaniei electorale, cand parlamentarii au practic vacanta, mai precis pana la 30 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.