Pesedistii si aliatii lor din PC au ajuns primii in parc cu intentia declarata ca cei care candideaza in sectorul unu sa planteze cate un platan. Au fost prezenti senatorii Marius Marinescu, Sergiu Nicolaescu si Razvan Theodorescu, candidati in acest sector, deputatul de Bucuresti Aura Vasile, seful PSD sector 1, Dan Tudorache, carora li s-a alaturat mai tarziu si primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.


REALITATEA.NET - Parcul Bordei, scenă de scandal între Ludovic Orban - " viceprimarul zero" și Marius Marinescu - " senatorul transfug" - VEZI VIDEO

Ceva mai tarziu, la intrarea in parc au inceput sa se adune liberalii care-i asteptau pe Ludovic Orban si Crin Antonescu pentru a filma un videoclip electoral. Unii dintre ei aveau pelerine ramase de la campania de la locale pe care scria "Orban, primar general". Intre timp, pesedistii continau sa se felicite reciproc pentru salvarea parcului Bordei. Pecistul Marinescu a venit chiar cu un caine ce avea legata de gat o placuta pe care scria "Am salvat parcul Bordei", insa pe fata animalului nu se citea nici urma de entuziasm pentru asa realizare. In plus, Marinescu nu a respectat interdictia accesului cainilor in parc. Ba mai mult, i-a pus pe paznici sa scoata placutele care avertizau ca patrupedele nu pot intra.

Dupa sosirea candidatilor lor, bazandu-se si pe numarul considerabil mai mare, liberalii s-au avantat in parc, iar ciocnirea partidelor a devenit inevitabila. Un liberal i-a oferit unei pesediste un stegulet galben, insa a fost refuzat cu o fata acra: "Nu, mersi, am alte simpatii politice." De altfel, mai multi pesedisti nu se sfiau sa se intrebe cu voce tare "Ce cauta astia aici?" Liderul revoltatilor a fost senatorul PC Marius Marinescu care s-a dus glont la Orban sa-i ceara socoteala pentru modul in care a actionat ca viceprimar in scandalul legat de parcul Bordei. "Nu te-am vazut pe aici cand noi aparam parcul. Poate ne ajutati sa plantam copacii, tu ne canti la chitara..." a spus Marinescu care se inflama pe masura ce vorbea. "Este un impostor si un diversionist", si-a terminat Marinescu diatriba impotriva lui Orban, iar acesta i-a intors spatele facand un gest de lehamite. "N-ar strica sa aveti un discurs mai civilizat", i-a reprosat o doamna pecistului.

In schimb, Orban si Antonescu s-au intretinut foarte cordial cu alti candidati ai PSD, Razvan Theodorescu si Sergiu Nicolaescu. "Facem diviziunea muncii: unii sapa, altii uda", a spus Orban. "Se va interpreta ca iar se intalneste PNL-ul cu PSD-ul", a adaugat Crin Antonescu. Apoi liberalii au plecat in bucatica lor de parc cu putin timp inainte sa vina si Vanghelie. El a fost primul care si-a plantat copacul. Desi a pus doar cateva lopeti de pamant la radacina platanului, a fost suficient ca primarul sa inceapa sa gafaie in timpul declaratiilor pentru presa. "Nici lor nu le vine sa creada ca au pierdut cu toti banii lor", a comentat Vanghelie deznodamantul scandalului Bordei.

Daca restul pesedistilor s-au apucat sa dea cu lopata pentru camerele de filmat, Nicolaescu si Theodorescu au lasat ingrijitorii sa se ocupe de plantatul efectiv si au pus doar cate o galeata de apa la radacina copacilor, fara sa astepte ca televiziunile sa imortalizeze momentul.


REALITATEA.NET - Parcul Bordei, scenă de scandal între Ludovic Orban - " viceprimarul zero" și Marius Marinescu - " senatorul transfug" - VEZI VIDEO