Premierul Tariceanu a declarat sambata, la RTV, ca a asistat la o "piesa de teatru ieftin" din partea presedintelui, referindu-se la promulgarea Legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, desi analizele cerute de la Guvern aratau ca o astfel de masura afecteaza economia romaneasca.
"Am fost partas la o piesa de teatru ieftin! (...) Am pus oamenii din ministere sa munceasca sambata, duminica, luni, ca sa putem sa ii dam presedintelui acest material, care avea o singura concluzie clara: ca o asmenea masura e catastrofala pentru economia romanesca. Am crezut ca aceste lucruri vor fi luate in calcul de presedinte in fundamentare deciziei", a declarat Tariceanu, sambata, la Realitatea TV.

"Pentru Traian Basescu e mult mai important rezultatul la alegeri decat ceea ce se intampla cu Romania in viitor. Nu voi ceda pe acest subiect", a adaugat el. Tariceanu a spus ca se asteapta de la seful statului la orice, prin urmare nu a fost surprins de decizia sa.

Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri ca a promulgat Legea privind cresterea salariilor cadrelor didactice cu 50%, care urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Premierul Tariceanu a declarat vineri seara, la Palatul Victoria, ca Executivul si PNL nu vor accepta sacrificarea economiei romanesti prin aplicarea Legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, fara a explica ce masuri va adopta. Surse guvernamentale au declarat vineri pentru NewsIn ca variantele luate in calcul de Guvern, in conditiile in care presedintele a promulgat vineri legea de majorare a salariilor profesorilor, sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a actului normativ, anularea acestuia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a legii. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian, au precizat sursele.

Efortul bugetar pentru majorarea salariilor profesorilor ar fi, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de aproape 300 de milioane de euro doar in acest an si de peste 1,4 miliarde euro anul viitor.
Sambata, seful statului a promulgat si cealalta lege atacata de Executiv la CCR, prin care se majoreaza punctul de pensie pentru grupele unu si doi de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.