Premierul Tariceanu a declarat sambata la Buftea, la manifestarile ocazionate de Ziua Armatei, ca Executivul este preocupat de sumele reale pe care le primeste institutia, nu doar de procentul din PIB, el spunand ca investitiile sunt necesare pentru profesionalizarea militarilor.
"Suntem preocupati in primul rand de fondurile reale pe care le alocam pentru armata, nu doar de procentul din PIB. Doresc sa investim pentru a avea un corp profesional de armata bine bine pregatit si motivat si pentru profesionalizarea fortelor armate", a declarat Calin Popescu Tariceanu", adaugand ca actiunile de succes a militarilor romani din teatrele de operatiuni si din teatrele de mentinere a pacii se datoreaza reformei profunde prin care a trecut Armata in ultimii ani.

Tariceanu a mai spus ca Armata a dovedit ca faptele de eroism se fac nu numai in teatrele de operatiuni, ci si in interventiile dupa inundatii. "Situatiile din ultimii ani, ma refer la inundatii, la la alunecari de teren, au aratat ca fapte de eroism nu se fac doar pe campul de lupta. Armata a fost alaturi de romani si armata a intervenit prompt atunci cand catastrofele naturale au pus in pericol viata oamenilor sau bunurile acestora. Militarii nostri ne-au dovedit intotdeauna taria lor de caracter, responsabilitatea, devotamenul si patriotismul lor. Actiunile la care participa ii recomanda pe militari drept un model pentru generatie in cautare de valori", a mai declarat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.