Ministrul apararii, Teodor Melescanu, si-a donat salariul pe o luna, aproximativ 53 de milioane de lei, pentru a ajuta trei militari romani raniti in teatrele de operatii din Afganistan si Irak si alti doi care au grave probleme de sanatate, informeaza, pentru NewsIn, Biroul de presa al MAp.
Donatia a fost facuta in cadrul Balului de caritate organizat, vineri, cu ocazia Zilei Armatei, cu scopul de a strange fonduri pentru ajutorarea militarilor romani care se confrunta cu situatii medicale deosebite. Banii proveniti din donatii au fost varsati intr-un cont, de unde vor fi preluati de Asociatia Camarazii din cadrul Ministerului Apararii si directionati pentru rezolvarea diferitelor probleme ale militarilor. Pana in momentul difuzarii acestei stiri, Biroul de presa al MAp nu a putut preciza suma totala stransa la balul de caritate de vineri.

"Principalul scop al acestui bal a fost strangerea unor fonduri pentru militarii care participa in teatrele de operatii si pentru familiile lor. Deci, important este actul de caritate", a declarat ministrul apararii, Teodor Melescanu.

Cel mai grav caz care a intrat in atentia Ministerului Apararii este cel al fruntasului Daniel Porumb, care a fost ranit pe 14 aprilie 2007, in timpul unei misiuni de patrulare de langa Tallil-Irak, in urma acestui accident el ramanand paralizat de la gat in jos. Porumb solicita un laptop performant cu comanda vizuala, care costa intre 2.000 si 10.000 de dolari.

Un alt caz grav este cel al soldatului Ionut Claudiu Butoi, care a fost ranit pe 31 august 2008, in timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Qallat-Kabul, din Afganistan, el ramanand paralizat de la brau in jos. Butoi solicita un scaun cu rotile, al carui pret se ridica la aproximativ 1.500 de dolari.

Un alt militar care are nevoie de sprijin este plutonierul Florin Vuta, care a fost ranit pe 16 februarie in Irak, cand macaraua pe care se afla s-a rasturnat. El are nevoie de orteze pentru ambele picioare, in valoare de 3.000 de euro.

Alt caz este cel al caporalului Catalin Constantin Samanciuc, care are nevoie de doua interventii chirurgicale la ochi, deoarece sufera de astigmatism, iar costul operatiilor se ridica la aproximativ 2.000 de euro.

Ultimul militar aflat pe lista Ministerului Apararii este Marian Vatasel, care a fost impuscat in tara, accidental, de un coleg, in timp ce executa serviciul de paza. El are nevoie de un set de proteze performante pentru picioare, care costa aproximativ 3.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.