Purtatorul de cuvant al PNL, Tudor Chiuariu, a declarat ca este foarte dezamagit de decizia Presedintelui Traian Basescu de a promulga legea de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%.

Chiuariu ii acuza pe liderii de sindicat spunand ca este "dezamagit de faptul ca liderii sindicali din educatie au insistat sa primeasca aceasta crestere salariala de 50%, desi ea pune in pericol intreaga economie".

Presedintele e de vina

"Este surprinzatoare si inconsecventa atitudinea Presedintelui. Este o discrepanta majora intre indemnurile sale la responsabilitate si prudenta si actiunea sa concreta. Guvernul a trimis Presedintelui analizele privind impactul majorarilor salariale asupra economiei", declara Chiuariu.

Acesta sustine ca majorarea aprobata astazi pune in pericol viitorul sistemului de invatamant din Romania, iar ceea ce s-a intamlat astazi a fost un act “iresponsabil’

Au dat la toti, dar pentru profesori nu mai au de unde

Chiuariu a declarat de asemenea ca: "Politicile de dreapta promovate de Guvern au adus crestere economica si prosperitate. Am dublat salariile si pensiile pentru ca economia a permis. Dar cresterea veniturilor trebuie sa fie rezultatul cresterii economice, nu o masura artificiala, care nu se sustine economic".

Acesta a amintit ca tema cresterii salariilor trebuie pusa si in contextul crizei financiare mondiale.
Trebuie insa sa amintim ca legea a fost votata in unanimitate, inclusiv de catre membrii PNL si a venit in urma mult laudatei crestei economice de pe perioada guvernarii PNL. Dar acum, in prag de majorare, aflam ca nu sunt fonduri, desi aceasta crestere economica este "cea mai mare de la revolutie incoace".

In incheiere, Chiuariu a declarat ca "Partidul National Liberal va solicita Guvernului sa raspunda cu responsabilitate deciziei Presedintelui de a promulga aceasta lege".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.