Temerile lui Marko Bela s-au adeverit. Comentariul facut de liderul UDMR la inceputul acestei saptamani legat de "oligativitatea" invatarii limbii maghiare de catre copii romani din Transilvania a starnit reactia ultranationalistilor de la PRM.

Dupa aceasta gafa, Marko Bela si-a exprimat regretul, constient fiind de faptul ca declaratia lui va starni reactia ultranationalistilor...si a avut dreptate. Vineri, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a declarat ca si partidul sau va propune un referendum pe 30 noiembrie, data la care si "Tinutul Secuiesc" doreste organizarea unui referendum pentru autonomie, pentru "scoaterea in afara legii a organizatiei teroriste si anticonstitutionale UDMR".

Basescu si Tariceanu sunt "tradatori de patrie"

Vadim a tinut sa critice comportamentul Presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l de inalta tradare a neamului pentru faptul ca a participat alaturi de Presedintele Ungariei, Laszlo Solymon, la manifestarea organizata cu prilejul aniversarii revolutiei maghiare din 1956. Vadim a amintit si de faptul ca Basescu "probabil a uitat ca in 1956, ungurii cereau anexarea Transilvaniei la Ungaria".

PRM "merge la razboi"

De asemenea Vadim a declarat ca “ Probabil Basescu si Tariceanu nu isi dau seama ca se joaca cu focul si ca, daca prietenii lor ungurii vor indrazni sa proclame autonomia inimii Transilvanie, ar pute sa isca razboi!

In acest sens, liderul PRM a decalrat ca partidul sau va picheta, in zilele urmatoare, Guvernul, Presedintia, SRI, SIE si sediul UDMR in privinta opririi initiativelor maghiare de “preluare a tarii”.

Vadim a mentionat de asemenea, mai in gluma, mai in serios ca daca Premierul , care a “facut guvern cu ungurii si care ii sustine” nu va face nimic pentru a opri planurile UDMR “il va arunca pe geam”.
Am sa-l prind pe Tariceanu de cureaua de la pantaloni si am sa il arunc pe geam” , a amenintat Vadim.

Liderul PRM a incheiat spunand ca partidula sau nu mai este interesat de alegeri si se va preocupa de “problema maghiara.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.