Sindicalistii din educatie considera ca promulgarea de catre presedintele Romaniei a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor este conforma cu politica europeana, insa ameninta in continuare cu greva generala daca guvernul va bloca punerea in aplicare a acestei legi.
"Majorarea salariilor profesorilor este normala in contextul modernizarii invatamantului, ceea ce inseamna implicit investitii in resursa umana, si in contextul politicilor educationale europene", a comentat, pentru NewsIn, presedintele executiv al Federatiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor.

Sindicalistii avertizeaza, insa, ca daca guvernul va incerca sa blocheze punerea in aplicare a legii, vor trece la proteste si vor declansa greva generala. "Legea este constitutionala si sustenabila economic. Daca se va incerca blocarea ei, nu numai ca vom face greva, dar vom merge la sectiile de votare si vom face campanie impotriva membrilor guvernului", mai spune Nistor.

Mai mult, liderul "Spiru Haret" afirma ca sindicalistii cer in continuare demisia guvernului, pentru declaratiile facute inainte de promulgarea legii si pentru denigrarea cadrelor didactice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.