Ioan Sigartau (PD-L), consilier judetean in Bistrita-Nasaud, a platit o amenda in valoare de 100.000 de lei Primariei Bistrita, fiindca a ridicat o hala fara a avea Planul Urbanistic Zonal, asa cum prevede legislatia in constructii, transmite corespondentul NewsIn.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu (PSD), a declarat, joi, ca a fost obligat sa dea amenda respectiva fiindca abaterea este cea mai grava in domeniul constructiilor.

A ridicat o hala fara sa existe Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Acest lucru este foarte grav. Patronul firmei, omul de afaceri Ioan Sigartau, spune ca a depus documentatia pe vremea fostului primar Vasile Moldovan (PD-L- n.r), dar dosarul acela nu a fost completat cu documentele cerute de Comisia de urbanism. Firma insa si-a vazut de treaba ca si cum nu ar avea nevoie de nicio aprobare”, a spus Ovidiu Cretu.

Ioan Sigartau este vicepresedintele al filialei judetene a PD-L Bistrita-Nasaud si consilier judetean PD-L. El nu a putut fi contactat pentru a cometa declaratiile primarului.

Firma lui Sigartau nu este singura care s-a ales cu o amenda atat de mare. Primaria Bistrita a mai sanctionat si alte companii cu sume intre 25.000 si 50.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.