Aviatia Utilitara anunta ca a depus o plangere la DNA impotriva rechizitoriului privind schimbul de terenuri ce ar apartine societatii si care ar fost facut ilegal de Aeroportul Baneasa, pe motiv ca procurorii tergiverseaza cercetarea lui Miron Mitrea, considerat principalul responsabil al afacerii.

Plangerea societatii a fost facuta impotriva rechizitoriului din data de 12 august, pronuntat de procurorul Nicolae Marin si verificat de seful Sectiei a II-a, Doru Tulus.

Prin rechizitoriul intocmit se dispune trimiterea in judecata a unor invinuiti, dar se tergiverseaza deliberat responsabilizarea principalilor vinovati ai infractiunilor constatate in dosar. Intre acestia se afla Miron Tudor Mitrea, persoana cu girul careia, atunci cand indeplinea functia de ministru al Transporturilor, Aeroportul International Bucuresti Baneasa, unitate subordonata ministerului, a efectuat schimbul ilegal de terenuri, Urse Dan, lichidator judiciar, reprezentant al societatii care a administrat fraudulos SC Aviatia Utilitara Bucuresti SA, dar si un notar public, Luca Marius, care a autentificat contractul ilegal de schimb de terenuri”, se arata in comunnicatul de presa al Aviatiei Utilitare.

Societatea reaminteste ca, in 14 aprilie 2006, Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus urmarirea penala a lui Miron Mitrea in dosarul “Aviatia Utilitara”.

Societatea sustine ca partea din dosar privindu-l pe Mitrea a fost disjunsa.

Potrivit Aviatiei Utilitare, rechizitoriul emis de catre Directia Nationala Anticoruptie ar reprezenta un abuz grav, o sfidare la adresa justitiei. “Fara doar si poate, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, magistrati subordonati ierarhic procurorului Doru Ioan Tulus, incearca musamalizarea infractiunilor comise de Miron Mitrea si acolitii acestuia”, se mai arata in comunicatul societatii.

DNA nu a raspuns, deocamdata, acuzatiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.