Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a declarat astazi ca ii va cere in urmatoarele zile ministrului justitiei Catalin Predoiu, revocarea din functie a adjunctului Sectiei Parchetelor militare Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei, informeaza NewsIn.

Kovesi a explicat ca, desi au fost multe delegari a unor procurori din teritoriu la structura centrala, Sectia parchetelor militare a rezolvat anul trecut doar trei rechizitorii. Dosarele au fost lucrate de peste 10 procurori.

Potrivit lui Kovesi, Inspectia judiciara a consemnat tergiversarea dosarelor Revolutiei si Mineriadelor, precum si o rezolutie de incepere a urmaririi penale care nu a fost trecuta in registru.

Procurorulul general a mai spus ca dosarul Mineriadei, in care a fost cercetat Ion Iliescu pentru moartea si ranirea unor persoane in 13-15 iunie, ar fi stat 7 luni in expectativa inainte de a fi declinat procurorilor civili.
In opinia procurorului general, vinovate pentru aceste nereguli ar fi fost conducerile care s-au succedat la sefia Sectiilor Parchetelor Militare.

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si-a insusit astazi cu majoritate de voturi, raportul de control la Sectia Parchetelor Militare, verificarile fiind cerute de procurorul general, dupa ce a dispus infirmarea rezolutiei de incepere a urmaririi penale pentru Ion Iliescu.

Dan Voinea spune ca a aflat de la televizor de cererea de revocare


Procurorul militar Dan Voinea a declarat astazi ca a aflat de la televizor despre cererea procurorului general de revocare a sa din functia de adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, el afirmand ca va decide ce va face dupa primirea acestei decizii.

"Mie nu mi-a comunicat nimeni nimic, am vazut la televizor declaratia procurorului general. Tot ce pot sa va spun este ca toate dosarele pe care eu le-am avut le-am trimis la instanta. Dupa ce o sa primesc decizia de revocare din functie, o sa ma gandesc ce o sa fac", a declarat joi pentru NewsIn generalul Dan Voinea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.