Primvicepresedintele PD-L Covasna, deputatul Petre Strachinaru, sustine ca imobilul care gazduieste actualul cinematograf Arta din Sfantu-Gheorghe, si care va reveni autoritatilor locale, ar trebui sa fie repartizat ca sediu Teatrului Andrei Muresanu (TAM), care are nevoie de un spatiu, relateaza NewsIn

“Cand am inceput campania pentru cinematografe, am inceput demersurile pentru sediu TAM in cinematograful Arta. L-am informat pe primarul din Sfantu-Gheorghe ca legea a trecut de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie promulgata, si am reafirmat ca sper sa se tina de cuvant ca acesta sa fie sediu pentru TAM, ca acum sa spuna ca nu se stie si sa aminteasca si de Ansamblul de Scaune Haromszek”, a declarat miercuri Petre Strachinaru, transmite corespondentul NewsIn.

Acesta solicita ca imobilul Cinema Arta sa fie dat ca sediu pentru Teatrul Andrei Muresanu, care in prezent functioneaza in aceeasi cladire cu Teatrul Tamasi Aron, ambele institutii de cultura avand probleme din cauza lipsei unui spatiu corespunzator.

Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat ca deocamdata nu se stie ce va gazdui cladirea cinematografului respectiv, iar Consiliul Local va decide ce se intampla cu el, dar doreste ca aici sa ruleze si filme. Primarul a precizat acest spatiu ca varianta de sediu si pentru Ansamblul de Dansuri Trei Scaune.

Strachinaru a mai declarat ca in cazul cinematografului Arta municipalitatea trebuie sa verifice daca actualul chirias a respectat conditiile din contract, amintind ca proiectiile cinematografice trebuiau sa aiba loc pana la ora 19 seara, lucru care nu s-a intamplat. Contractul cu RADEF pentru acest cinematograf expira la sfarsitul anului 2010, iar in prezent aici functioneaza un club, proprietarul nefiind dispus sa renunte la spatiu, intrucat a realizat aici investitii.

Cinematografele din administrarea RADEF RomaniaFilm vor fi trecute gratuit in proprietatea autoritatilor publice locale, impreuna cu terenurile aferente acestora si care se afla in proprietatea privata a statului si in administrarea RADEF. Transferul salilor se va face printr-un protocol intre primarul unitatii administrativ teritoriale si RADEF, in sase luni de la intrarea in vigoare a legii. Protocolul va fi asumat de Consiliul Local printr-o hotarare. Un alt cinematograf din Covasna care urmeaza sa fie trecut in administrare locala este cel din statiunea Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.