Presedintele PC Cluj, Decebal Manole Bogdan, a demisionat marti din functie, insa nu si din partid, dupa ce a fost chemat la Tribunalul Bucuresti pentru a raspunde unor acuzatii aduse de CNSAS ca ar fi colaborat cu Securitatea, transmite NewsIn.

Am demisionat din motive personale. Vineri (n.red. – 17 octombrie) am primit o citatie la Tribunalul Bucuresti, deoarece exista o suspiciune a CNSAS ca as fi facut politie politica. Eu nu am nevoie de umbrela partidului sa ma apere, eu vreau sa imi rezolv singur problema. Am ramas membru de partid pentru ca ma regasesc in doctrina acestuia”, a declarat miercuri Bogdan. Conservatorul a anuntat sambata, 18 octombrie, conducerea PSD Cluj ca nu va mai candida in colegiul 2 Senat, astfel ca social-democratii au fost nevoiti sa faca o mutare de ultimul moment.

Intrebat de ce il suspecteaza CNSAS-ul de colaborare, Decebal Manole Bogdan a afirmat ca in 1988 a lucrat la Oficiul Judetean de Turism, ca barman, iar in acest context a avut contact cu multi turisti.

Pentru fiecare caz in parte eram chemat la seful in birou si dadeam note de serviciu, adica, spre exemplu, ca turistul polonez s-a asezat la masa si a mai venit un cetatean din Harghita. Probabil ca exista si o tehnica de ascultare montata, dar asta eu nu am de unde sa stiu”, a mai afirmat Bogdan.

El sustine ca este nevinovat, ca nu a colaborat cu Securitatea, lucru pe care il va dovedi si in fata instantei.

Eu nu am ce sa dovedesc, eu trebuie sa imi demonstreze mie ca sunt vinovat, nu sa se foloseasca de chestiuni tendentioase”, a mai afirmat fostul lider al PC Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.