Membrii Consiliului Local Arad au fost convocati, miercuri, intr-o sedinta publica extraordinara, iar singurul punct pe ordinea de zi a fost informarea primarului municipiului privind „efectele adoptarii de catre Guvernul Romaniei a HGR 1152/2008 si 1155/2008 si consultarea Consiliului Local al Municipiului Arad pentru masurile care se impun“.

La sedinta au particpat 17 consilieri din cei 23, marea majoritate fiind din partea PD-L. Planul de masuri a fost aprobat, singurii care s-au abtinut de la vot fiind doi consilieri din partea PNL si PSD.

"Fata de cele doua hotarari de Guvern prin care s-au alocat 1.995.000 lei administratiilor locale, caz in care municipiul Arad a luat zero, Consiliul Local a decis sa avem mai multe manifestari, doua publice in fata Primariei, joi si vineri de la ora 19.00. De asemenea, s-a aprobat punerea unui material la dispozitia Guvernului, cu toate problemele din Arad, cu referire la Cetatea Aradului, la Canalul Muresel, la pasajele de pe centura, la constructia autostrazii, la centura ocolitoare a municipiului, la investitiile in cele trei blocuri pentru oamenii evacuati pe legea 10“, a declarat Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

Conform planului de masuri, primarul municipiului ar putea fi mandat sa actioneze Guvernul in judecata pentru cele doua hotarari de Guvern, prin care Aradului i s-au alocat 18,4 milioane de lei, fiind penultimul judet in ordinea alocarii fondurilor.

Conducerile Primariei municipiului Arad si Consiliului Judetean au anuntat, marti, ca in aceasta saptamana vor organiza actiuni publice de protest impotriva Guvernului, acuzand ca fondurile alocate judetului sunt mici in comparatie cu cele trimise spre bugetul statului. Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, ambii membri PD-L, au afirmat, marti, ca Guvernul a impartit bugetele in teritoriu „pe criterii politice“.