Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa la Craiova, ca partidul pe care-l reprezinta, alaturi de colegii lor de la PC, intentioneaza sa atace la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta privind crearea Companiei de energie., transmite NewsIn.

"Suntem preocupati de faptul ca Guvernul, fara niciun fel de consultare publica, merge indaratnic pe idea unei Companii de energie. Este vorba despre tot ceea ce inseamna productie de energie in Oltenia. Trei sferturi din productia de energie a tarii se afla aici, in Oltenia si cred ca Guvernul Romaniei, pe ultimii metri, s-a pripit atunci cand a propus crearea acestei companii“, a declarat Geoana.

Liderul social-democrat a afirmat ca scopul infiintarii acestei companii ar fi privatizarea Hidroelectrica pe bursa. "Scopul real al crearii acestei companii este, de fapt, privatizarea prin bursa a Hidroelectrica. Este scopul mascat al acestei actiuni. Din punctual nostru de vedere, aceasta companie trebuie regandita, trebuie facuta pe baza unei strategii energetice coerente, care sa nu puna interesul unor smecheri ce vor sa cumpere ieftin active importante ale statului, ci sa puna in centrul atentiei pretul energiei pentru cetatean si pentru economie“, a mai spus senatorul doljean.

Acesta a precizat ca PSD, impreuna cu PC, va ataca la Curtea Constitutionala ordonanta Guvernului. "Din punctul nostru de vedere, aceasta ordonanta de urgenta, pe care Guvernul a facut-o in mod special la final de mandate, pentru ca Parlamentul nu mai are acum suficient timp sa reflecte asupra acestei ordonante, este neconstitutionala si, impreuna cu colegii de la PC, intentionam sa o contestam la Curtea Constitutionala. Cred ca nu ne putem juca, intr-un moment de cumpana, cu un element atat de important pentru economia si cetatenii Romaniei“, a adaugat Mircea Geoana.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, miercuri, 8 octombrie, la initiativa AVAS. Numele ei va fi Electrica, urmand ca ulterior sa fie schimbat. Din Compania Energetica vor face parte Hidroelectrica, Electrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.