In vreme ce se plange ca n-are cei 700 de milioane de lei necesari in acest an pentru majorarea salariilor profesorilor, Guvernul a gasit o suma uriasa in buget, la fondul de rezerva, respectiv doua miliarde de lei, pentru a imparti bani cu nemiluita clientilor politici de la PNL si PSD
Transferul fondurilor catre bugetul primariilor si consiliilor judetene pastorite de PSD si PNL s-a facut cu exact o luna inaintea alegerilor. Guvernul a gasit ca prin minune cele doua miliarde de lei in fondul de rezerva bugetara. PNL si PSD si-au adjudecat partea leului, un loc special ocupandu-l comunele care fac parte din colegiile uninominale in care vor candida liderii celor doua partide, Calin Popescu-Tariceanu, respectiv Mircea Geoana. Prima transa, de 700 de milioane, a fost impartita pe judete.

Astfel, PSD a primit 420 de milioane pentru 17 consilii judetene, PNL - 125 de milioane pentru 5 consilii judetene, iar PD-L mai putin, 105 milioane pentru 14 consilii judetene. La capitolul primarii, fruntase sunt aceleasi PSD si PNL. In colegiul pentru Senat al lui Geoana, din Dolj, s-au dus 7,3 milioane de lei, cam tot atat cat a primit un intreg consiliu judetean condus de PD-L. Primarii din colegiul ilfovean, unde spera sa ajunga deputat Tariceanu, au primit si ei 2,8 milioane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.