Traian Basescu a declarat luni ca este "un presedinte relaxat" pentru ca alegerile din acest an sunt primele la care nu participa si nu are "nicio treaba

"Sunt un presedinte relaxat, privesc mai de sus, doar ma uit. E prima oara cand sunt alegeri si n-am nicio treaba. Pentru prima oara in politica sunt relaxat", le-a marturisit Basescu celor 150 de romani prezenti in cadrul unei intalniri cu diaspora din Siria. Aducandu-le vesti din tara, Basescu le-a spus ca in Romania "se arunca cu bani".

"Toata lumea arunca cu bani dati la toate categoriile. Asa e in toate tarile, nu e cel mai rau lucru daca populatia primeste un ban in plus, daca sunt cheltuiti cum trebuie", a completat presedintele Romaniei.

Basescu a facut o scurta informare romanilor prezenti despre economie, spunandu-le ca in tara se inregistreaza o crestere economica, chiar daca e bazata pe consum. "Economia romaneasca merge. O sa avem o crestere de 9%, trebuie sa recunoastem ca - si este un adevar de care nu trebuie sa ne ferim - e o crestere generata de investitiile straine si de consum. N-as spune ca e sanatoasa, dar e o crestere buna", a comentat seful statului.

Basescu a dorit sa le multumeasca romanilor din Siria pentru patriotismul pe care l-au dovedit, remarcand insa ca in Romania este "un sport national" denigrarea tarii. "Una din pasiunile, sporturile nationale pe TV, in presa este sa-ti jignesti tara (...) sunt copii de 26-30 de ani si oameni in toata firea care vorbesc cu dispret de tara la televiziunile romanesti", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.