Presedintele PSD, Mircea Geoana, a catalogat drept "exagerata si periculoasa" declaratia facuta sambata de liderul UDMR, Marko Bela, cu privire la obligativitatea invatarii limbii maghiare de catre copiii romani din zonele unde traiesc etnici maghiari.
Mircea Geoana a tinut sa-i atraga atentia liderului UDMR acest gen de afirmatii nu se justifica nici chiar in contextul campaniei electorale, desi intelege nevoia UDMR de a atrage votanti pentru a trece de pragul de 5% si a intra in Parlament.

Liderul PSD i-a recomandat lui Marko Bela o atitudine temperata si a precizat ca, in timpul guvernarii PSD, maghiarii au beneficiat de drepturi "deosebite", in concordanta cu normele europene. Cu toate acestea, a apreciat Geoana, la UDMR se observa "o incercare permanenta de a muta granitele mai departe, odata cu autonomia, odata cu refacerea regiunilor de dezvoltare dupa criterii demult apuse". Geoana a facut un apel la prudenta din partea UDMR in a avansa astfel de propuneri care "nu au nicio sansa sa fie transpuse in realitate, niciodata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.