Monica Iaco-Ridzi i-a semnalat Premirului ca in trei localitati din Valea Jiului care sunt in continuare conectate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice – Petrosani, Vulcan si Lupeni caldura nu se furnizeaza. Acest lucru se intampla desi, dupa spusele Europarlamentarului, “In ultimele doua saptamani, in mod constant, in timpul noptii au fost temperaturi in jur de 0 grade C.”

Problema e de la Bucuresti

"Conducerea Termoelectrica Sucursala Paroseni, justifica aceasta atitudine prin faptul ca nu au gasit intelegere la Bucuresti pentru rezolvarea situatiei", declara Iacob-Ridzi, explicand ca aceasta "lipsa de intelegere" s-a produs deoarece nu s-au achitat datoriile pentru caldura din anii precedenti.

In incheiere, Europarlamentarul i-a adresat o rugaminte Premierului Tariceanu: "Cu toate ca niciun primar din Valea Jiului nu apartie partidului pe care il conduceti – PNL – va rog respectuos sa dispuneti masurile necesare pentru ca aceasta stare de fapt sa inceteze. Faceti o mare greseala sanctionand oamenii din Valea Jiului pentru optiunile lor politice. Dumneavoastra trebuie sa intelegeti faptul ca guvernul pe care il conduceti este Guvernul Romaniei si nu guvernul PNL".