Vicepresedintele PNL, senatorul Paul Pacuraru, a declarat, duminica, la Galati, ca romanii vor cauta 'cu lumanarea in istorie' rezultate similare celor obtinute in mandatul 2004-2008 de Cabinetul Tariceanu, daca liberalii vor fi inlocuiti la guvernare de 'demagogi, circari si saltimbanci'

"Daca PNL nu ramane la guvernare, veti cauta cu lumanarea in istorie rezultate ca cele din acest mandat si nu veti mai gasi", a afirmat senatorul Paul Pacuraru, la Galati, unde a avut loc lansarea candidatilor liberali la parlamentare, transmite corespondentul NewsIn. Fostul ministru al Muncii a explicat ca alternativa la o guvenare "responsabila si serioasa", precum cea liberala, o reprezinta circarii si saltimbancii, ale caror politici demagogice au consecinte directe asupra populatiei.

"Daca aveti nevoie de oameni seriosi, veti vota liberalii. Daca aveti nevoie de circ, de la Cotroceni la vale gasiti suficient circ", a spus vicepresedintele PNL. "Din pacate, in Romania exista foarte multi producatori de circ in politica. Circul in politica, din pacate, este gustat si la televizor, uneori si de populatie, dar intotdeauna la circ vine nota de plata. Si, de regula, populatia plateste biletul pentru circ. De regula, circarii sunt demagogii. Daca veti face clasamentele pe popularitate, veti vedea ca primii pe popularitate sunt primii pe demagogie si pe circ", a adaugat Paul Pacuraru.

La randul sau, vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre a spus, la acelasi eveniment, ca trebuie oprita intoarcerea la putere a "iresponsabililor" din PSD, care, prin masuri populiste, ar putea periclita economia nationala si ar putea afecta imaginea Romaniei in lume.

"Trebuie barata reintoarcerea stangii la putere pentru ca nu sunt in stare decat sa faca populism, sa puna in pericol economia nationala, sa puna in pericol neamul, sa ne facem de ras. Numai masuri populiste promit, o mie de kilometri de autostrada, numai cu mia lucreaza. Sunt oameni iresponsabili. (...) Trebuie oprita intoarcerea stangii la guvenare, atat a PSD-ului despre care stiti ce a facut in toti anii in care a fost la guvernare, cat si a diferitelor ramasite ale fostului colos fesenist", a afirmat Victor Paul Dobre in fata celor peste 700 de liberali galateni care au participat la lansarea candidatilor din judet pentru Parlament.
Intrebat la ce partide s-a referit atunci cand a amintit de "ramasitele fostului colos fesenist", Dobre a repetat, in conferinta de presa ce a urmat festivitatii, numele PSD-ului, fara a aminti de PD-L. "M-am referit la PSD, pentru ca noi suntem intr-o batalie directa cu PSD. Revenirea PSD-ului inseamna intoarcerea la populism. Eu cred ca reintoarcerea la o guvernare de stanga pune sub semnul intrebarii toate realizarile acestei guvernari. Ceilalti nu stiu exact ce valori au, in ce cred, nu e deloc clar", a declarat vicepresedintele PNL.

PNL Galati si-a lansat, duminica, cei 13 candidati pentru Parlamentul Romaniei. La Senat candideaza fostul ministru al muncii, senatorul Paul Pacuraru, in Colegiul nr. 1, directorul Autoritatii Judetene de Sanatate Publica, dr. Sorin Ungurianu, in Colegiul nr. 2, consilierul judetean dr. Paul Ichim in Colegiul nr. 3 si presedintele Colegiului Medicilor, consilierul local dr. Dumitru Cristea, in Colegiul nr. 4. La Camera Deputatilor candideaza secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, in Colegiul nr. 1, consilierul judetean Viorel Cristovici in Colegiul nr. 2, deputatul Emil Strunga in Colegiul nr. 3, consilierul local Teodor Gheorghe in Colegiul nr. 4, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andei" din Galati, dr. Mihail Bucatanschi, in Colegiul nr. 5, omul de afaceri Sandu Traian in Colegiul nr. 6, directorul executiv al Prefecturii judetului Galati, Vasile Parlog, in Colegiul nr. 7, directorul de productie al societatii de termoficare Apaterm, Mircea Ispas, in Colegiul nr. 8 si avocatul Mihai Manoliu in Colegiul nr. 9.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.