Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru, a declarat, duminica, la Galati, ca PNL si PD-L au avut o colaborare foarte buna atat in Guvern, cat si in Parlament, pana in momentul in care "comandantul" a hotarat sa-si scoata trupa din Guvern, in speranta caderii Cabinetului, transmite corespondentul NewsIn

"Aceasta guvernare care a inceput pe Alianta nu a avut o problema politica intre cele doua partide. In Guvern si in Parlament, intre cele doua partide au fost zero probleme politice. N-a fost niciun subiect care sa fie in contencios", a afirmat Paul Pacuraru, evitand astfel sa dea un raspuns clar unei intrebari legate de posibilitatea reluarii colaborarii intre PNL si PD-L dupa alegerile generale din 30 noiembrie.

Vicepresedintele PNL a precizat, insa, ca parteneriatul dintre cele doua formatiuni, altfel compatibile, s-a incheiat atunci cand "comandantul", adica presedinele Traian Basescu, ar fi decis retragerea democratilor de la guvernare, in speranta ca aceasta actiune va genera prabusirea Guvernului. "A fost o decizie politica a comandantului de a scoate trupa din Guvern, crezand ca atunci va cadea Guvernul. Guvernul n-a cazut si a guvernat foarte bine. Avantaj PNL: a demonstrat ca stie sa guverneze singur foarte bine", a spus Paul Pacuraru.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu declara la inceputul saptamanii ca, din punctul sau de vedere, o alianta post-electorala cu PD-L ar fi mai convenabila pentru liberali,dar a criticat implicarea presedintelui Basescu sustinand ca democrat-liberalii se afla inca intr-o relatie de subordonare fata de seful statului.

"Eu am spus ca, din punctul meu de vedere, strict personal, ar exista mai multe compatibilitati cu PD daca... Numai ca la PD exista cateva impedimente majore care nu cred sa dispara pana atunci si, in principal, este vorba despre legatura de subordonare totala dintre PD si presedintele Traian Basescu, corelata cu linia politica, cu atitudinea, cu intentia permanenta a presedintelui Traian Basescu de a instaura in scena politica romaneasca un tip de partid prezidential in care sa dizolve PNL", a spus Antonescu. El a adaugat ca aceast lucru este si va ramane "inacceptabil" pentru liberali. Liderul PNL a afirmat ca, din aceasta cauza, o alianta post-electorala a PNL cu PD-L "ramane destul de putin probabila", fiind "greu de crezut". Antonescu a declarat ca, discutiile despre aliante post-electorale au loc dupa scrutin.

In replica, Liderul PD-L Emil Boc a declarat ca "PNL si Crin Antonescu nu sunt in masura sa puna conditii" partidului pe care il conduce si ca democrat-liberalii isi propun sa guverneze singuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.