Fostul premier Adrian Nastase a facut doua sesizari la comisia de disciplina a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) impotriva magistratilor care au contestat votul din Camera Deputatilor care l-a scapat de ancheta pe Nastase in dosarul Zambaccian, potrivit NewsIn.

Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan, a declarat pentru NewsIn ca nu cunoaste continutul celor doua petitii depuse de fostul premier si ca asteapta detalii din partea Consiliului. "Azi (n.r. vineri) am aflat de cele doua sesizari, am fost sunata de la CSM. Am cerut sa vad petitiile, dar mi s-a spus ca acest lucru nu ma priveste pe mine. Au cerut date si despre organizatia pe care o conduc", a declarat judecatoarea Dana Garbovan.

Presedinta UNJR sustine ca va continua procesul de contestare a votului dat de deputati impotriva inceperii urmaririi penale fata de Nastase si Mitrea si ca se astepta la acest demers. "Vom continua procesul inceput. Avem o pozitie de petenti, argumentata cat se poate de serios", a mai declarat presedinta UNJR.
In urma cu doua saptamani, secretarul general al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD) declara ca "nimeni nu poate sa atace o hotarare a Parlamentului Romaniei in contencios administrativ".

UNJR a trimis la data de 9 septembrie o plangere prin care se solicita anularea votului pentru respingerea cererii de urmarire pena in cazul Nastase dat de deputati pe 13 august, pe motiv ca politicienii au incalcat principiul separatiei puterilor in stat, actionand precum judecatorii atunci cand au studiat actele din dosarele celor doi deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.