Liderii politici prezenti la consultarile de Palatul Victoria au sustinut majorarea salariilor profesorilor, informeaza Reaitatea TV.

Liderii partidelor politice sustin revendicarile profesorilor, contrar pozitiei guvernului care nu vrea sa acorde aceste majorari salariale.

"PD-L nu poate face o intelegere cu Tariceanu pentru ca nu este credibil" a declarat vicepresedintele democrat - liberal, Cezar Preda, la iesirea de la consultarile dintre premier si reprezentantii partidelor parlamentare privind majorarile salariale votate de Parlament."Dorinta domniei sale de a face grupuri de lucru tehnice cu partidele este o porcarie, este iarasi un exercitiu de imagine", a concluzionat Cezar Preda, potrivit Realitatea.

In acelasi timp, Curtea Constitutionala de Justitie considera ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu reprezinta un deficit public excesiv.

De asemenea, CCR precizeaza ca nesustinerea Guvernului fata de adoptarea amendamentelor la proiectul de lege criticat nu este un motiv de neconstitutionalitate, deoarece legea a fost adoptata de Parlament pentru aprobarea unei ordonante a Guvernului, ordonanta adoptata in baza unei legi de abilitare, arata NewsIn.

Premierul Tariceanu a declarat in data de 6 octombrie ca, in unanimitate, conducerea PNL a decis sa nu sustina punerea in aplicare a maririi salariilor cadrelor didactice cu 50%, indiferent de costurile politice, precizand ca are variante de a impiedica aceasta majorare.

"Nu sunt dispus sa patronez si sa-mi dau girul catre o astfel de situatie", a declarat premierul, potrivit NewsIn.


REALITATEA.NET - Liderii politici prezenti la consultarile de Palatul Victoria au sustinut majorarea salariilor profesorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.