Premierul Tariceanu considera ca ministrul Internelor, Cristian David, a gestionat corect problema contractului incheiat de Politie cu Ager Leasing, argumentand ca ministrul internelor nu trebuie sa "faca justitie la televizor" prin declaratii publice, ci sa ia masuri administrative, transmite NewsIn.
"Dupa a avertizat conducerea IGPR ca acest contract are probleme si totusi cei de la Politie au luat decizia (de a nu rezilia contractul n.r.), a cerut o ancheta interna. Pe baza rezultatului anchetei a facut sesizarea DNA. Care era alternativa? Sa iasa sa faca justitie la televizor acuzand inainte de a avea dovezi clare si substituindu-se justitiei? Nu! A procedat corect. Intr-un stat de drept, justitia este chemata sa ii pedepseasca pe cei vinovati", a declarat vineri Tariceanu.

Premierul a explicat atitudinea ministrului David spunand ca exista riscul ca banuielile ce planeaza asupra unor persoane sa se transforme in acuzatii ce distrug cariera oamenilor, dupa care justitia decide ca persoana in cauza nu este vinovata. "Onoarea omului nu o mai repari cu nimic. In Romania nu o data s-au scurs informatii in legatura cu persoane asupra carora existau banuieli si, din ce a urmat, s-a vazut ca nu intotdeauna au fost vinovati", a argumentat el.

Premierul a afirmat ca neregulile din contractul incheiat de IGPR pentru achizitia a autospeciale nu sunt o descoperire a presedintelui Traian Basescu, contractul de achizitie fiind cunoscut de ministrul Internelor.

Seful Executivului a declarat ca aprobat eliberarea din functie a sefului IGPR in baza sesizarii facute de David si pentru a lasa ancheta justitiei sa se desfasoare "fara niciun fel de influente".

Premierul Tariceanu l-a demis joi seara pe Gheorghe Popa de la sefia IGPR, la cateva ore dupa ce ministrul Internelor a solicitat schimbarea acestuia din functie, ca urmare a contractului incheiat de IGPR cu firma Ager Leasing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.