PD-L a refuzat sa faca parte din grupul de lucru alcatuit din reprezentantii partidelor parlamentare, propus de premierul Tariceanu in scopul elaborarii legii salarizarii bugetarilor, a anuntat vineri vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, la finalul consultarilor de la Palatul Victoria, potrivit NewsIn.
"PD-L nu poate face o intelegere cu Tariceanu pentru ca nu este credibil!", a declarat el, precizand ca PD-L doreste o lege unica a salarizarii si ca va pune in practica acest proiect imediat dupa alegeri.

Preda a declarat ca ideea premierului de a infiinta un grup de lucru tehnic cu partidele "este o porcarie" pentru ca vointa politica pentru elaborarea legii exista la toate partidele si l-a acuzat pe prim-ministru ca a convocat partidele la discutii pentru a face un exercitiu de imagine.

El a spus ca PD-L sustine in continuare aplicarea Legii care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%. "Parlamentul a decis si ne angajam sa facem aceasta majorare. Daca domnia sa nu poate, este problema domniei sale".

Liderul PC, Bogdan Ciuca, a declarat la finalul consultarilor ca grupul de lucru se va intruni prima data saptamana viitoare, iar pana la sfarsitul lunii are sarcina de a finaliza legea salarizarii bugetarilor. El a spus ca Tariceanu a solicitat ca viitoarea lege sa prevada corelarea salariilor cu productivitatea muncii.

Potrivit lui Ciuca, PC sustine de asemenea, in continuare, aplicarea Legii care prevede cresterea salariilor cadrelor didactice cu 50%.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca a propus o lege a salarizarii si a pensionarii bugetarilor, care sa prevada "un raport de unu la sase intre minimum si maximum", dar si un moratoriu national care sa instituie un regim de austeritate. "Am propus un moratoriu al solidaritatii nationale pentru depasirea crizei interne si internationale in care elementul central sa fie instaurarea unui regim de austeritate de sus pana jos, incepand cu clasa politica", a anuntat C.V.Tudor. El i-a mai cerut premierului sa informeze populatia cu privire la nivelul la care a ajuns datoria publica externa si sa puna capat pomenilor electorale.

Premierul Tariceanu le-a spus liderilor politici, la inceputul discutiilor de vineri pe marginea legii salarizarii bugetarilor, ca nu este normal ca actualul Guvern sa angajeze politici salariale pentru viitorul Executiv, referindu-se la majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. "Consider ca nu este normal ca actualul Guvern sa angajeze politici salariale pentru viitorul Executiv, in numele unei viitoare majoritati care nu stim cum se va putea configura. (...) Consider ca asa este corect din partea mea, sa nu iau o decizie care sa greveze viitorul guvern si viitoarea majoritate prin anumite politici salariale si economice foarte grele", le-a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.