Pe platouri erau scrise o serie de afirmatii si de promisiuni facute de liderii PSD: "Respectam libertatea presei", "Am creat locuri de munca", "Privatizam corect", "Am majorat PIB-ul", "Ajutam tinerele mame"
Asociatia de tineret a PNTCD, catalogand promisiunile guvernului Nastase drept "gogosi electorale", a organizat ieri o manifestatie cu prilejul careia a impartit gogosi, cat se poate de reale, bucurestenilor care treceau prin fata cladirii Guvernului. Prezenta la manifestatie, vicepresedinta formatiunii crestin-democrate, Zoea Radulescu, a precizat ca, prin ironizarea indreptatita a partidului de guvernamant, taranistii au intentia de a-i face pe romani sa voteze "calea dreapta, aceea a crestin-democratiei". Pe platourile cu gogosi erau scrise, in gluma, o serie de afirmatii si de promisiuni facute de liderii PSD.

Printre "gogosile electorale" ale partidului de guvernamant, trecute in revista pe fiecare tava in parte, taranistii au amintit: "Respectam libertatea presei", "Am creat locuri de munca", "Privatizam corect", "Am majorat PIB-ul" si "Ajutam tinerele mame". In ciuda ploii care incepuse sa cada, bucurestenii au fost placut surprinsi de initiativa tinerilor crestin-democrati si s-au ingramadit sa guste gogosile care, spre deosebire de cele electorale, erau cat se poate de gustoase. Multi dintre trecatori si-au aratat solidaritatea pentru formatiunea taranista apreciind ca "dintre toti candidatii la Presedintia Romaniei, Gheorghe Ciuhandu este de departe cel mai potrivit".

Promisiuni neonorate

Chiar si agentii electorali ai Aliantei DA PNL-PD, aflati la un cort unde imparteau materiale propagandistice, au gustat cu placere din gogosile impartite de taranisti. Cu o atitudine teatrala, punand parca in scena cei patru ani ai guvernarii Nastase, tinerii crestin-democrati au impartit gogosi si la intrarile de metrou. "Mancati gogosile lui Nastase", "acestea sunt locurile de munca promise de PSD", "astea sunt realizarile guvernului Nastase" au strigat ironic taranistii. "Poftiti ultimul loc de munca creat de Nastase", a spus un crestin-democrat in timp ce oferea ultima gogoasa de pe tava. Unii dintre trecatori erau vizibil contrariati la auzul numelui premierului Adrian Nastase si erau convinsi ca gogosile erau oferite de partidul de guvernamant. Un muncitor care descarca o furgoneta, fiind informat ca nu Nastase se afla in spatele manifestatiei a spus zambind "Eram sigur, Nastase nu da niciodata nimic". Un alt muncitor a adus chiar o farfurie pentru a duce gogosi si colegilor sai de serviciu care nu au avut posibilitatea sa paraseasca locul de munca. O tanara a refuzat sa primeasca gogosile oferite de PNTCD motivand ca este o sustinatoare a Aliantei DA in timp ce o batranica, crezand ca gogosile sunt oferite de PSD, a spus ca il iubeste pe Nastase si ca il va vota. Afland ca premierul nu are nimic de-a face cu manifestatia, batrana s-a fastacit si, nestiind ce sa spuna, a plecat grabita in rasetele celor prezenti.

Jandarmii n-au vrut sa guste

Interesant a fost momentul in care tinerii taranisti au oferit gogosi jandarmilor care erau postati in fata cladirii Guvernului. Acestia nu numai ca nu au inteles gestul crestin-democratilor, dar au avut si intentia de a grabi alaiul care impartea gogosi. Motivul principal care a fost invocat era ca, pe trotuarul din fata Guvernului nu poate stationa nimeni. Este aproape sigur ca jandarmii au fost din timp instiintati de initiativa taranistilor si au refuzat sa guste din gogosile oferite. "Daca stau in fata Guvernului, astia sunt de-a dreptul satui", a fost de parere un tanar taranist. Unul dintre jandarmi si-a motivat refuzul spunand ironic ca nu-i plac gogosile, in timp ce altul a recunoscut ca ar gusta, dar nu ii permite locul de munca. La una dintre intrarile in cladirea Guvernului, cea dinspre muzeul Grigore Antipa, portarii si paznicii au fost luati prin surprindere si au permis taranistilor sa intre in holul de la intrare. Mai mult chiar, personalul a gustat cu placere din "ultimele gogosi ale lui Nastase", oferite de taranisti. Abia in momentul in care au sesizat blitz-urile aparatelor foto si au realizat ca presa este de fata, jandarmii de la intrare si-au dat seama ca au facut o gafa si au inceput sa ceara acreditarile. La cealalta intrare, cea dinspre bulevardul Lascar Catargiu, lucrurile s-au mai complicat putin. Fiind probabil anuntati prin statie de ispravile de la cealalta intrare, jandarmii au facut tot posibilul sa ingreuneze activitatea presei. Un gradat a smuls chiar aparatul foto din mana unui foto-redactor si a vrut sa-l retina pentru a-i lua datele de pe buletin. Gradatul, care nu a catadicsit sa isi dezvaluie identitatea, a vrut chiar sa confiste aparatul de fotografiat pentru a sterge pozele facute. A renuntat la aceste intentii numai atunci cand au inceput sa protesteze toti reprezentantii mass-media. Totodata, jandarmul nu a stiut sa raspunda de ce unor simpli turisti le este permis sa fotografieze, chiar de pe trotuar, cladirea Guvernului, in timp ce presei ii este interzis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.