Fostul primar al localitatii constantene Ciocarlia a fost condamnat, joi, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri, prin decizia Tribunalului Constanta, transmite corespondentul NewsIn.

Magistratii au decis ca fostul primar al comunei Ciocarlia Nicolae Marghiol, condamnat de Judecatoria Medgidia la sase luni de inchisoare cu suspendare conditionata a pedepsei, sa ramana cu pedeapsa aplicata de prima instanta. Judecatorii constanteni au admis in parte apelul, in sensul reducerii despagubirilor civile catre Consiliul Local Ciocarlia de la 620.806.946 de lei vechi la 590.548.938 lei vechi. Decizia mai poata fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2002 - 2003, fostul primar ar fi indeplinit in mod defectuos indatoririle de serviciu care ii reveneau, ignorand dispozitiile legale si ar fi cauzat o paguba importanta institutiei pe care o reprezenta. Este vorba despre mai multe avansuri spre decontare care nu ar fi putut fi justificate. In timpul controlului efectuat de Camera de Conturi a judetului Constanta, Marghiol ar fi incercat, printre altele, sa justifice un avans spre decontare in suma de 23 milioane de lei vechi cu liste de plata, in care erau trecute 94 persoane, locuitori ai comunei, ce ar fi primit diferite sume de bani pentru lucrarile efectuate la cultura de fasole de pe solele Asociatiei Familiale Marghiol.

De asemenea, in 2002, acesta ar fi ridicat din casieria Primariei Ciocarlia si de la Trezoreria Medgidia suma de 87.978.426 lei, destinata fondului pentru plata ajutoarelor sociale de incalzit, conform Legii 416/2001. Anchetatorii spun ca fostul edil ar fi schimbat destinatia sumei pe care ar fi utilizat-o ca avans spre decontare pentru plata unor bancilor achizitionate de la o societate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.