Fostul ministru al internelor, Vasile Blaga, a declarat joi la Realitatea Tv ca in timpul mandatului sau s-a aprobat o hotarare de guvern prin care s-a stabilit ca in cadrul structurilor MIRA era un deficit de 16.000 de masini, care ar fi trebuit sa se cumpere cu 10-12.000 de euro bucata.

"In ianuarie 2007, am aprobat o hotarare de guvern care spune ca politia, jandarmeria, IGSU (n.r. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) si politia de frontiera au un deficit de 16000 de masini, deci e nevoie de masini in minister, dar nu e nevoie de masini de 70.000 de euro bucata, ci cu 10.000-12.000 euro bucata", a spus Blaga.

Conform fostului ministru al internelor, caietul de sarcini pentru achizitiile in derulare de la MIRA este echivalent cu cel din mandatul sau, cand s-au cumparat 6000 de autoturisme, dintre care 4500 in mediul rural, 1500 la circulatie si in alte zone, cu un pret mediu de 12000 de euro cu tot cu dotari. "Sunt doar doua dotari in plus, cu pret cu tot, cu TVA cu tot, pentru ca acest caiet de sarcini nu poate urmari decat manualul Schengen", a mentionat Vasile Blaga la Realitatea Tv.

In plus, Blaga a mai facut speculatii si pe marginea unor presupuse legaturi intre salariatul firmei care a castigat licitatia si cel al furnizorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.