Fenechiu a declarat ca PNL nu comenteaza Decizia Curtii Constitutionale, dar isi mentine pozitia de a nu fi de acord cu majorarea salariala de 50% a cadrelor didactice. Aceasta decizie nu este una surprinzatoare, premierul Tariceanu declarand acelasi lucru cu o saptamana in urma.

Ori da, ori ba

Fenechiu este de parere ca bugetul nu poate sustine aceasta crestere si ca daca aceasta s-ar produce, Romania as ajunge intr-o zona de criza.

Declaratiile liberalilor vin in urma laudatei cresteri economice a tarii pe perioada guvernarii PNL si in urma votului in unanimitate pentru majorarea salariilor cadrelor didactice, inclusiv membrii PNL votand pentru aceasta crestere de 50%.

Stanga ameninta bugetul

Fenechiu i-a acuzat pe membrii partidelor de stanga si pe liderii de sindicat ca, prin astfel de actiuni, ameninta cresterea economica si stabilitatea bugetara a tarii.

Deputatul PNL declara insa ca: “Cererea solicitata de cadrele didactice este legitima, dar nu are fundament in situatia reala a economiei. In plus, o astfel de marire salariala va determina celelalte domenii bugetare sa solicite cresteri similare, la fel de legitime, dar care ar putea duce la o situatie de care romanii nu are nevoie”.

In incheiere, Fenechiu recunoaste ca dezicia de majorare a salariilor cadrelor didactice a fost luata sub inspiratia populismului, in prag de incepere a campaniei electorale.