Nicolae Vacaroiu si-a depus, miercuri, demisia din functia de presedinte al Senatului urmand sa o anunte luni in plen, au declarat pentru NewsIn surse din conducerea Senatului.
Nicolae Vacaroiu a anuntat marti ca va demisiona din functia de presedinte al Senatului imediat ce hotararea Parlamentului pentru numirea sa la sefia Curtii de Conturi va fi publicata in Monitorul Oficial.

"Demisia din functia de presedinte al Senatului va aparea imediat ce aceasta hotarare va fi publicata in Monitorul Oficial, asa cum prevede legea", a anuntat Vacaroiu. Cat priveste calitatea sa de senator, el a precizat ca, mai mult ca sigur, va renunta la ea pana la 1 noiembrie.

Nicolae Vacaroiu a fost numit marti de Parlamentul Romaniei in functia de presedinte al Curtii de Conturi, pentru un mandat de noua ani, alaturi de alti 17 viitori consilieri PSD, PD-L, PNL, PRM, PC si UDMR, alesi conform algoritmului politic.

Nicolae Vacaroiu va detine un mandat de 9 ani de presedinte al Curtii de Conturi, dupa ce a fost validat de plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului cu 305 voturi pentru si 2 impotriva.

Doina Dascalu, propunere PNL, va detine portofoliul de vicepresedinte al Curtii de Conturi pentru un mandat ce insumeaza de asemenea 9 ani.

Social-democratul Nicolae Vacaroiu va fi insotit de alti cinci consilieri, propusi de asemenea de PSD: Marius Vorniceanu (6 ani), Ioan Anton (3 ani), Gheorghe Neicutescu (3 ani), Anca Donovici (6 ani) si Gheorghe Oana (9 ani). Celor cinci consilieri de conturi social-democrati li se alatura liberalii Doina Dascalu (9 ani), Aron Popa (9 ani), Cristian Stoina (3 ani), Sandu Capra (3 ani). Democrat-liberalii vor avea trei reprezentanti la Curtea de Conturi: Dumitru Alamaie (6 ani), Mircea Vasile Popescu (6 ani), Domnica Baghina (3 ani), iar PRM de asemenea va detine trei posturi de consilieri: Petru Popeanga (3 ani), Verginia Vedinas (9 ani), Sabina Funar (6 ani). Delegatul UDMR va fi Pete Stefan, pentru un mandat de 9 ani, iar cel al conservatorilor Mihai Hura va detine un madat de 6 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.