Reprezentantii celor doua grupari din PNTCD, una condusa de Radu Sarbu, iar celalata de Petre Marian Milut, s-au certat, miercuri, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, care judeca cererea lui Milut de anulare a congresului din august prin care a fost ales Sarbu presedinte, conform NewsIn.
Cele doua grupari s-au certat atat in sala de judecata, cat si pe holurile Tribunalului, relateaza NewsIn.

Gruparea lui Radu Sarbu din PNTCD a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de interventie in procesul in care cealalta grupare cu care se lupta pentru conducerea partidului, condusa de Marian Milut, cere anularea unor documente depuse la Registrul Partidelor Politice.

Astfel, Petre Marian Milut solicita la Tribunalul Bucuresti anularea unei hotarari prin care s-a inregistrat un congres al partidului. Hotararea a fost depusa de Radu Sarbu, cel care, de asemenea considera ca este presedintele PNTCD si ca are dreptul sa reprezinte partidul.

Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa se pronunte astazi cu privire la cererea de interventie in proces a gruparii Radu Sarbu.

Avocatul gruparii lui Petre Marian Milut, Aurelian Pavelescu, care este si vicepresedinte al partidului, a declarat, miercuri, ca pana la solutionarea celuilalt proces al PNTCD, prin care sa se stabileasca care este adevaratul presedinte al partidului, Marian Milut ramane in funtia de conducere.

La Tribunalul Bucuresti se desfasoara, asadar, doua procese, unul dintre ele fiind cel in care gruparea condusa de Marian Milut ii contesta lui Radu Sarbu functia de presedinte al partidului.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti trebuie sa decida, la cererea lui Radu Sarbu, daca acesta a fost ales legal presedinte al PNTCD, in urma congresului extraordinar al contestatarilor conducerii Milut-Pavelescu, organizat pe 24 august.

Aripa "Milut-Pavelescu" sustine ca alegerea lui Radu Sarbu ca presedinte al PNTCD a fost nelegala, a incalcat prevederile statului PNTCD cu privire la cvorumul necesar la astfel de Adunari Generale, precum si la numarul organizatiilor care pot convoca astfel de intalniri.

Radu Sarbu a fost ales 24 august, presedinte al PNTCD in cadrul unui congres extraordinar al contestatarilor conducerii oficiale, alegerea sa avand loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid.

Contestatarii care au organizat un congres extraordinar l-au mai ales totodata pe Gheorghe Ciuhandu ca presedinte al Consiliului National de Conducere, functie din care fusese demis, cu cateva ore mai inainte de catre conducerea oficiala a partidului, adunata la Sinaia. Fiecare dintre tabere, cea grupata in jurul lui Ciuhandu si Sarbu, si cea din jurul lui Milut si Aurelian Pavelescu, contesta deciziile luate de ceilalti, taxandu-le drept ilegale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.