Societatea civila, profesorii, politistii, magistratii si functionarii publici sunt doar cateva dintre categoriile care ii discrimineaza pe rromi

Este concluzia oficiala la care a ajuns Executivul si, drept urmare, la inceputul acestei luni a fost adoptata o hotarare de guvern, hotarare ce seamana teribil cu frectia la picior de lemn, dar e mult mai scumpa. Denumita „Hotararea pentru aprobarea Programului educational pentru prevenirea si combaterea discriminarii rromilor”, dateaza din 8 octombrie si ne costa noua miliarde si jumatate de lei.

Ce-i drept, premierul nu a luat decizia de unul singur, ci impreuna cu Lazar Comanescu, ministrul de externe, cu presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, cu ministrul de justitie, Calin Predoiu, si cu cel al economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Demnitarii n-au facut acest lucru apucati brusc de grija pentru rromi, ci impinsi de la spate de doua decizii din 2007 date de CEDO, iar programul nu are aplicare in toata tara, ci numai in localitatile Plaiesii de Sus si Casinul Nou, comuna Plaiesii de Jos, judetul Harghita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.